Matkakohteena Japani

Mitä ottaa huomioon?

Suunnitellessa lomamatkaa Japaniin, on syytä muistaa maan suuruus. Matkaa varten kannattaa varata tarpeeksi aikaa, jotta varmasti ehtii tutustua kaikkeen haluamiinsa kohteisiin. Japaniin kuuluu viisi suurta saarta ja monia pienempiä. Liikkuminen saarilla vie aikansa. Viikon matkalla ehtii tutustua suurimpiin kaupunkeihin pääpiirteittäin. Kahden viikon matkalla on jo mahdollisuuksia tutustua enemmän luontoon. Jos haluaa kiertää koko Japanin lävitse, kannattaa matkaan varata kuukausi.

Jos suuntaa Japaniin vain lomalle tai liikematkalle, ei maahan tarvitse erillistä viisumia. Huolehdi voimassaolevasta passistaennen matkaa. Rokotusten suhteen Japanin matkaa varten ei tarvitse ottaa erityisiä rokotteita. Matkavakuutuksen hankkimista suositellaan, sillä Japanin tasokas terveydenhoito voi koitua kalliiksi ilman vakuutusta.

Ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan Japani on turvallinen matkakohde, jossa tulee noudattaa tavanomaista varovaisuutta. Huomiota kannattaa kiinnittää luonnonvoimiin kuten maanjäristyksiin ja taifuuneihin.

Japaniin matkustavan kannattaa huomioida, että maassa ei voi ajaa autoa pelkällä suomalaisella ajokortilla. Japanissa autoilevan täytyy omistaa kansainvälinen ajokortti. Kansainvälisen ajokortin saa haettua autoliitolta.

Japanissa rangaistukset rikoksista ovat huomattavasti ankarampia verrattuna Suomeen. Matkailijan kannattaa huomioida tämä ja noudattaa järjestyssääntöjä. Myös huumausaineita koskevat rangaistukset ovat ankaria.

Valuutta ja kieli

Japanissa valuuttana on jeni. Yksi euro vastaa noin 122 jeniä. Japanissa kannattaa varautua pitämään käteistä mukana. Monissa kaupoissa maksaminen onnistuu ainoastaan käteisellä. Japanin hintataso mielletään kalliiksi, onhan Tokio yksi maailman kalleimmista kaupungeista. Suomalaiselle hintataso ei kuitenkaan ole mitenkään erityisen kallis. Matkailu onnistuu myös pienemmällä budjetilla. Edullisiakin ruokapaikkoja löytyy ja niissä ruokailee Suomea halvemmalla. Julkisten kulkuvälineiden käyttö on verrattain edullista.

Japanissa matkailijan onneksi monet kyltit ja ohjeistukset ovat kirjoitettu myös englanniksi. Kannattaa kuitenkin huomioida, että läheskään kaikkialla ihmiset eivät puhu englantia. On syytä opetella jotain tavallisia fraaseja, joilla pärjää ravintoloissa tai kaupoissa. Japanilaiset ovat onneksi niin ystävällisiä, että moni asia hoituu ilman kielitaitoakin.

Japanilaisessa kaupassa ostosten tekeminen voi tuottaa haasteita suomalaiselle, joka ei osaa sanaakaan kielestä. Miten saada tietää tuotteista mitään, jos ei pysty lukemaan tuotesisältöä? Ei kai aina jokaisen tuotteen kohdalla kehtaa pyytää apua myyjältä? Entä jos myyjä ei edes puhu englantia? Onneksi elämme teknologian aikakautta. Älypuhelimeen on saatavilla käännösohjelmia. Sinun on mahdollista kuvata tuoteselostetta ja ohjelma kääntää kuvan tekstit sinulle. Tällä tavalla saat ainakin hieman tietoa tuotteista. Kääntäjäohjelmien avulla pystyy muutenkin selvittämään useita asioita reissussa!